no to fail trochę, bo łamanie się pisze jak masz np. rok szkolny na bibliografii a jak coś trwa odkądś dokądś to już przez myślnik, to już nawet w notatkach z historii jest... ehh...
dziękuję Olgo

już trudno... ale skoro tak jest poprawnie to niech tak już będzie... 

Napisy są dwa, bo dobrze by było, żeby było coś co łączy tył i przód, ale z drugiej strony to też zależy co będzie łatwiej wyszywać, dlatego są dwa.
Ostatnio edytowany przez Olga (2009-04-17 21:36:56)
mat fiz nie mat fiz, ale pisać trzeba umieć, bo potem ktoś po polibudzie ze świetnym technicznym wykształceniem napisze sobie w CV że w LO był w latach 2006/2009 to go od razu skasują, bo po polsku nie umie pisać nawet pieprzonego CV. a ja jestem zdania, że jak już coś wystawiamy na widok publiczny to niech będzie poprawne. to jak politycy, którzy mówić nie umieją (http://www.youtube.com/watch?v=CmrMD09zBWQ)
a co do napisu to może lepiej żeby był w konwencji zachowany, znaczy ten pierwszy. ładniej się będzie wszystko komponować ^^

Ok, a teraz pytanie... Na zakończenie roku będziemy wręczać kwiaty wszystkim nauczycielom, którzy nas uczyli w tym roku +dyrka i +wice. Ja zrobię bileciki do róż. Pytanie brzmi, czy robić je imiennie, czy wszystkie takie same? Jeżeli byłyby imienne, to możemy tak zrobić, że po dwie osoby dostaną różę, przeczytają, komu mają wręczać, czy tam sobie wybiorą no i dadzą. Tak będzie chyba najszybciej, niż 2-3 osoby miałyby latać po całej szkole za nauczycielami... Co o tym myślicie? (Kwiaty kupimy na starówce)
piszcie, a ja mówię póki co dobranoc.
Ostatnio edytowany przez Olga (2009-04-17 21:48:37)
Administrator
No miło, że jako klasa w końcu doszliśmy do porozumienia. Ja nie komplikowałam swojego napisu, bo nie wiedziałam jakie są możliwości tych zakonnic. Fartuch na kiedy będzie? Bo jeżeli dostane go w środę to pójdę od razu do punktu poligraficznego i w czwartek byłby do odebrania.
A ja dalej nie rozumiem po co kwiaty dla wicedyr. a jeśli wszystkim nauczycielom to ktowręcza Bereznie?;p kupić trzeba bonusowe kwiatki dla Dreiowej jeśli chcecie już dla wszystkich, bo ona pewnie będzie na zakończenie tak jak w zeszłym roku była na zakończeniu mimo że nie pracowała. Pomysł z fartuchem fajny tylko ta buzka Albercika musi być jestem za nr. 1
a na kieszonkach fartuchowych często widzi sie np. K.Mościcka, a nie pełne imie i nazwisko. zresztą z tymi tytułami i innymi pierdołami to można do kompletu zrobić plakietke taką jak mają dużurni, taka ramka kosztuje ze 2 złote a wiele osób ma kolorowy tusz i papier o grubszej fakturze:)
Dreiowej?! zwariowałeś chyba! ona dostała swoje w pierwszej klasie i nara. Kwiatki są tylko dla nauczycieli którzy nas uczyli w tym roku aczkolwiek też nie wiem po co wicedyrce bo jakoś nie odczułam jej działalności ani trochę, ale nic to, może tak wypada po prostu...
a Bercie wręczy ktoś, kto ma dobre oceny z chemii po prostu. Ja mogę wręczać kobiecie od włoskiego z Gołbim (bo nam podciągnęła oceny xD) ale to taka luźna propozycja of kors

Administrator
Ty mogłabyś Bercie wręczyć choćby z tego względu, że Ci tą dwóję postawiła w końcu. Np. Martini z Radkiem mogliby dać Kostuj, bo ją zawsze rozwalali na niemcu swoimi mądrymi wypowiedziami. To by był swego rodzaju dowcip. Oczywiście jestem świadoma tego, że panowie w życiu się na to nie zgodzą ;p
Faktycznie wicedyrce od nas kfiatki nie potrzebne. Za to ci co chodzili na dodatkową gegrę bądź inne badziewie mogliby tam wręczyć po jakimś badziewku.
No ale myślę, że to już we własnym zakresie, bo to nie była cała klasa. Dokładnie, wręczamy tylko tym, co nas uczyli w tym roku. Ci, z którymi lekcji już nie mamy dostawali większe kwiatki w zeszłym roku itd. No jak tam chcecie dla tej wice, mi się wydaje, że wypada tak samo, jak dyrce, w sumie one dwie pełnią nadrzędną funkcję w szkole, z tym, że jedna zajmuje się jednymi sprawami, druga innymi. Bo w takim razie ja działalności dyrki też bezpośrednio nie odczułam, więc na jedno wychodzi.